Salisilik Asit

Kaşıntı önleyici ve kepek soyucu bir maddedir. Cildin gözeneklerinde biriken ölü hücreler ve yağlanma nedeniyle  tıkanarak oluşan akne, sivilce gibi olumsuzluklara karşı iyi bir mücadelecidir. Salisilik asit ölü hücrelerin soyulmasına yardımcı olarak cildin yenilenmesini sağlar ve ölü hücrelerin yerleşmesine engel olur. Meyve ve sebzeler salisilik asidin doğal kaynaklarıdır, meyveler çok miktarda salisilata sahiptirler, özellikle çilek, kiraz gibi meyveler. Bazı ot ve baharatlar oldukça yüksek miktarda salisalata sahiptirler.

Pantenol (Provitamin B5)

Nemlendirici etkilidir. Kıl gövdesine penetre olarak korteksin nem içeriğini arttırır.  Saçlı deride de nemlendirici etki yaparak hassas saç derisini yatıştırır; doğal bir koruyucu ve nemlendirici film tabakası oluşturur.  (Nemlendirici / koruyucu etki).Güçlü antioksidan etkilidir. Şampuan, losyon ve kremlerin içeriğinde bulunan Provitamin B5, saçlı deri ve saç kılını serbest radikallerin (güneş ışınları, sigara dumanı, hava kirliliği, egzoz dumanı) zararlı etkilerinden korur. (Anti-oksidan etki) Hasarlı, işlem görmüş cildi veya saçı onarır. (Yapılandırıcı ve güçlendirici etki) Saç kılının yapısında bulunan keratin sentezi için gerekli temel bir vitamindir. (Temel vitamin)

Panthenol kozmetik preparatlarının hemen hemen her çeşidinde uygulanır. Saç, cilt ve tırnaklara bakım yapar. Modern kozmetikteki trend, terepatik etkililik sağlayan maddeleri içeren formülasyonlardır. Bölgesel olarak uygulanan Panthenol’ün etkisi bir çok çalışmada teyid edilmiştir. D-Panthenol, Vitamin B5 olan Pantothenic asidin biyolojik olarak kararlı, aktif bir formudur. İnsan ara metabolizmasında anahtar rol oynayan D-Pantothenic asidin provitaminidir. Vitamin B5’in eksikliği dermatolojik olarak hastalıklara sonuç verebilir.

Ciltteki rolü; Derin nüfuz eden nemlendiricidir, epitelizasyonu uyarır, yara iyileştirici ve anti-enflamatuar etki.

Saçtaki rolü; Uzun süre dayanan nemlendiricidir, saçı zarar görmekten korur, kalınlaştırır, matlığını ve parlaklığını düzeltir.

Tırnak bakımındaki rolü; Hidrasyonu (su tutma) düzenler, esneklik verir.

Bölgesel olarak uygulanan Pantenol, cilt tarafından emilir ve patotenik aside dönüşür. Panthenol içeren bir krem ciltte U.V ışınları nedeniyle oluşan kızarıklıkları engeller.  % 5 Panthenol içeren bir kremin ciltteki yaraları 0’a kadar iyileştirdiği saptanmıştır.  Cilde düzenli olarak uygulanan Panthenol içerikli bir krem, losyon ya da şampuan,  kuru cildin nem içeriğini düzeltir. Yüksek su içeriği saçı, tarama, fırçalama, kurutma ve permanın sebep olduğu zararlardan korur.

Guar Hidroksipropiltrimonyum Klorid

Kondisyoner madde. Saçın ıslak ve kuru taranmasını kolaylaştırır. Taramanın saça vereceği hasara engel olur.

E Vitamini Asetat

Vitamin E Acetate

Transepidermal su kaybını azaltarak korneumun su tutma kapasitesini arttırır. Güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar etkilidir. E vitamini, saçlı deride kan dolaşımını hızlandırır. Saç büyümesini geliştirici ve/veya dökülmesini önleyici etkisi vardır.

Bitkisel Proteinler

Hydrolyzed Corn Protein (mısır) / Hydrolyzed Wheat Protein (buğday) / Hydrolyzed Soy (soya) Protein
Bitkilerden elde edilmiş serbest aminoasit karışımıdır. Saç ve sebumda doğal olarak bulunan aminoasit miktarını arttırır. Düşük molekül ağırlıklıdır.
Saça çok iyi nüfuz ederek nemini korur ve sağlıklı görünüm kazandırır.

Vücut veya saçlı deride oluşan mantarları önlemede çok etkili bir antiseboreik ve anti-fungal ajandır. Bu madde, vücutta ya da saçlı deride oluşan kepek veya kabuklanma ile kızarıklıkların önlenmesinde kullanılmaktadır. Kepek ve kabuklanmalar bir tür mantardırlar. Özellikle bu madde ile zink piritiyon’un kombine edildiği ürünlerde etki açısından sinerjik olarak artma söz konusudur.

Saçlı deride veya vücutta uzun süreli sebum yağ dengesini sağlama etkisi vardır. Saçlı deride ya da vücutta yağlanmanın, kepeğin, kabuk veya pullanmanın önlenmesinde bu madde ile kombine edilmiş zink piritiyon’nun  birlikte bulunduğu ürünlerde etkinin sinerjik olarak arttığı kanıtlanmıştır. Kepek, pullanma, yağlanma veya  kabuklanmayı önler. Kaşıntıyı yatıştırır, kızarıklık ve tahrişi azaltır.

Huile De Cade (Ardıç çamı özü)

Juniperus oxycedrus (Ardıç çamı ağacı) odununun kuru distilasyonu (ısıtılarak süzülmesi) ile elde edilen bitkisel bir katrandır. Yuvarlak, kırmızı meyveleri olan, bir metre kadar yüksekliğinde, bir ağaçtır.

Ardıç katranı çeşitli oranlarda pek çok olguda şampuan veya krem içinde kullanılmaktadır. En bilinen etkisi saçlı deri ve vücuttaki kepekleri, pullanma ve kabuklanmaları önleyici olmasıdır.